latinica  ћирилица
29/11/2019 |  16:50 | Аутор: СРНА

Радојичић: Граду нисам нанио никакву штету

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је данас да није урадио ништа на штету овог града када је ријеч о земљишту Пољопривредне школе, али да је, упркос томе, добио кривичну пријаву.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- Нисам још разговарао са тужиоцем, али ево послије три године прва кривична пријава. Три године се човјек труди да на овом мјесту са хиљадама или десетинама хиљада аката које пролазе кроз руку не направи ни вољно ни невољно ништа што би било на штету града или грађана, а онда заради кривичну пријаву зато што штити интерес града - рекао је Радојичић новинарима одговарајући на питање у вези са кривичном пријавом коју је против њега поднио власник бијељинског "Октан промета" Војин Митровић.

Како су објавили поједини медији, Митровић је пријаву поднио због "одбијања првог човјека Бањалуке да му изда грађевинску дозволу за градњу бензинске пумпе на земљишту Пољопривредне школе".

- На изборима 2016. године главна линија напада опозиционих партија било је питање власништва земљишта Пољопривредне школе, 2019. године кривична пријава долази од чланова СНСД-а против градоначелника из СНСД-а. Што се мене тиче, као што сам почео 2017, тако и сада нема никаквог попуштања када је ријеч о градском земљишту и градској имовини - рекао је Радојичић.

Он је навео да је град успио у неколико судских процеса остварити успјех и вратити у власништво стару аутобуску станицу, Соколски дом, Раднички универзитет и дио земљишта Пољопривредне школе.

- Овдје је једна особа покушала добити грађевинску дозволу за земљиште које је у спору, а за које град тврди да је наше власништво и за које су чак изречене, мислим, пресуде у кривичним поступцима појединим лицима да се радило о малверзацијама - каже Радојичић.

Он је истакао да град не може под таквим околностима издавати грађевинске дозволе.

Радојичић каже да је Митровића видио у недјељу, 24. новемнбра, на проширеној сједници Извршног комитета СНСД-а, али да је изненађен што му није ништа о овоме рекао.

- Ни ријечи на ту тему није било осим кад сам добио папир да треба да разговарам са тужиоцем - рекао је Радојичић.