latinica  ћирилица
28/11/2019 |  21:43 ⇒ 29/11/2019 | 11:26 | Аутор: РТРС

Шта је рекао Тегелтија? Стенограм демантује Бореновића (ВИДЕО)

Мандате су потрошили деградирајући, негирајући, развлашћујући и дискредитујући институције Републике Српске - наизмјенично из Сарајева и из Бањалуке. А онда експресно, камелеонски, постали најжешћи "заштитници" истих институција.
Зоран Тегелтија пред Комисијом - Фото: РТРС
Зоран Тегелтија пред КомисијомФото: РТРС

И то су постали у дану када су изгубили и посљедњу наду у још један незаслужени владајући мандат у Сарајеву. У дану када се именовани предсједавајући Зоран Тегелтија појавио пред парламентарном комисијом за избор Савјета министара.

"Преводила" је српска опозиција Тегелтијине ријечи и реченице са изворног - српског језика. И по властитом моделу лоше пројектованих "перформанса", неуспјешно покушала да направи нови! Као и обично - докази им не иду у прилог.

У нашем политичком магазину Печат објавили смо стенограм са сједнице Комисије за избор Савјета министара, чиме су демантоване тврдње предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да је Тегелтија рекао да га не обавезују ставови и закључци Народне скупштине.

- Заступаћу ставове институција којима руководим и оне одакле долазим. Што се тиче питања која су мени постављена, као народном посланику, нећу да коментаришем. Ваљда је свима јасно да закључци Народне скупштине Републике Српске обавезују Скупштину и институције Српске. Народна скупштина Републике Српске никада сама не може наметнути заједничким институцијама своје закључке, нити одлуке, већ да се политиком консензуса покуша постићи договор о неким темама - рекао је Тегелтија на сједници ове комисије.

Он је раније изјавио да се не може десити да неће поштовати одлуке Народне скупштине.

- Никада нисам рекао да ме не обавезују закључци Народне скупштине. Никада се не може десити да нећу поштовати одлуке Народне скупштине, а оно што сам рекао јесте да Скупштина не може сама спровести одлуке и зато говоримо о консензусу у БиХ о заједничким темама - рекао је Тегелтија.