latinica  ћирилица
28/11/2019 |  18:02 ⇒ 18:46 | Аутор: СРНА

Мегатренд продат за 56 милиона евра

Приватни универзитет Мегатренд у Београду продат је за 56,1 милион евра њемачком конзорцијуму фондова и то послије 30 година постојања, рекао је досадашњи власник овог универзитета Мића Јовановић.
Мегатренд универзитет (фото:zajecaronline.com) -
Мегатренд универзитет (фото:zajecaronline.com)

Он је на конференцији за новинаре саопштио да је потписан уговор о потпуном преносу власништва универзитета на Дејана Ђорђевића, који је на челу конзорцијума њемачких фондова.

Јовановић је рекао да је уговор о преносу власништва потписан јуче и да то сматра још једном њемачком инвестицијом у Србију, пренијели су београдски медији.

Он је додао да нови власник има обавезу да у периоду од пет година сукцесивно у развој универзитета уложи још 150 милиона евра.

- Одлазим са факултета и бићу ту само у својству савјетника - рекао је Јовановић.

Он је као разлог за продају универзитета навео медијски линч и кампању, а епилог је то што је, послије хајке која траје већ пет година, упис студената опао за 400 одсто.

Јовановић је истакао да није криминалац, нити олигарх, те да је Мегатренд оличење квалитетног образовања са професорским трустом мозгова.

- Ниједна диплома није овдје купљена - тврди Јовановић. Он је демантовао све наводе о томе да су докторат или основне студије министра унутрашњих послова Небојше Стефановића спорни.