latinica  ћирилица
28/11/2019 |  15:52 | Аутор: СРНА

Продановић: Ускоро формирање свих парламентарних тијела

Српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић очекује да ће ускоро бити завршено формирање парламентарних радних тијела и делегација у међународним организацијама у којима БиХ учествује.
Лазар Продановић - Фото: klix.ba
Лазар ПродановићФото: klix.ba

- На сједници Заједничког колегијума оба дома Парламентарне скупштине БиХ треба да буде договорена структура чланова у заједничким комисијама оба дома и делегацијама у међународним организацијама у којима парламент БиХ партиципира - рекао је Продановић Срни.

Он се нада да би ове активности у Парламентарној скупштини БиХ требало да буду завршене паралелно са потврђивањем у Представничком дому Зорана Тегелтије за предсједавајућег Савјета министара идуће седмице и комплетног сазива Савјета министара, које се очекује у другој половини децембра.

У Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Срни је потврђено да је Колегијуму овог дома упућен приједлог за именовање чланова сталних комисија Дома народа.

За чланове Уставноправне комисије предложени су Средоје Новић и Лазар Продановић, Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Душанка Мајкић и Младен Босић, а Мајкићева и Никола Шпирић за чланове Комисије за финансије и буџет.

Осим сталних комисија у домовима, преостало је да буду именовани чланови шест заједничких комисија.