latinica  ћирилица
28/11/2019 |  13:37 | Аутор: СРНА

Руководство Парламента демантује наводе Вукановића

Руководство Народне скупштине није ни на који начин учествовало у организацији прославе Нове године Синдикалне организације запослених у Служби парламента Српске, како је то изјавио народни посланик Небојша Вукановић, саопштено је из Народне скупштине.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

- Читајући на пленарној сједници Народне скупштине допис Синдикалне организације запосленима о додјели пакетића и прослави Нове године, Вукановић је обмануо грађане Српске, стварајући утисак да запослени у Служби Народне скупштине троше њихов новац за своје прославе - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да се Синдикална организација Службе Народне скупштине, као и свака друга синдикална организација, у складу са законом, финансира на добровољној основи, из одређеног процента који се сваки мјесец члановима Синдиката одваја од плате и уплаћује у касу синдикалне организације.

- Тај новац се употребљава за помоћ запосленима код смрти члана породице, рођења, болести и слично. Новац из синдикалне касе два пута годишње користи се и за организацију једног излета и за организацију подјеле пакетића и прославе Нове године. Синдикална организација самостално одређује датум и мјесто прославе и руководство Народне скупштине нема утицаја на одлуке синдиката - додаје се у саопштењу.

Из Народне скупштине поручују да запослени у Служби Народне скупштине професионално раде свој посао, у служби свих народних посланика, без икаквих политичких и сличних отклона, те да очекују од народних посланика да поштују њихов дигнитет, да се према њима односе са уважавањем, да поштују стручност и да их не излажу мобингу на било који начин.