latinica  ћирилица
28/11/2019 |  12:29 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Изражена спремност Владе и привредника Вијетнама за сарадњу и инвестирање у Српску (ФОТО)

Власник Техничког ремонта Братунац /ТРБ/ Славен Ристић разговарао је у Ханоју са министрима у Влади Вијетнама о унапређењу сарадње и улагањима вијетнамских инвеститора у Републику Српску.
Славен Ристић са министрима у Влади Вијетнама - Фото: СРНА
Славен Ристић са министрима у Влади ВијетнамаФото: СРНА

Ристић је у телефонској изјави Срни из Ханоја, гдје борави у службеној посјети, нагласио да су министри у Влади Вијетнама изразили спремност и интересовање за инвестирања у Српску.

- Они су посебно нагласили да у Републици Српској влада добра пословна клима, те да је важно и да је власт у Републици Српској отворена за сарадњу. Упознао сам их о чињеници да је Влада Српске увијек отворена за сарадњу и помоћ инвеститорима. Примјер тога је и Технички ремонт Братунца, гдје смо имали значајну подршку Владе - нагласио је Ристић.

Он је изразио наду да ће ускоро ова сарадња о којој је разговарао са министрима бити конкретизована, те очекује посјету привредника из Вијетнама Републици Српској.

Славен Ристић са министрима у Влади Вијетнама

Ристић је нагласио да се састао и са вијетнамским бизнисменом, предсједником корпорације "Сапа тале груп" Маи Ву Мином који је недавно боравио у Бијељини и Бањалуци и који је изразио спремност за конкретизацијом сарадње.

Он је подсјетио да је још тада, приликом сусрета са званичницима Српске и градоначелником Бијељине, Ву Мин најавио могућност сарадње с обзиром на то да је његова компанија позната у свијету по инвестирању у разне области.

- Ву Мин је посебно заинтересован за инвестирање у туризам, пољопривреду, ауто-путеве, фабрике, као и геотермалну енергију, што би било посебно значајну за Бијељину која располаже геотермалним изворима - нагласио је Ристић.

Он је навео да је договорена и сарадња ове компаније и ТРБ-а што ће имати велики утицај на даљи развој Техничког ремонта и развој намјенске индустрије уопште у Српској.

- Представио сам министрима у Влади Вијетнама и Ву Мину производни програм Техничког ремонта, наше планове и могућности, те размијенили мишљења о облицима сарадње - истакао је Ристић.

Он је нагласио да је договорена сарадња Техничког ремонта и Министарства одбране Вијетнама, те да ускоро очекује посјету делегације овог министарства Братунцу.

Ристић од 26. новембра борави у службеној посјети Вијетнаму, а првог дана посјете, заједно са премијером те земље, присусутвовао је гала пријему који је уприличила породица Ротшилд.

Он је нагласио да му је велика част да је позван на један овакав пријем који организује ова позната породица која има широк спектар пословања у разним областима од енергетике, финансија, рударства, пољопривреде, а посебно је запажен и њихов хуманитарни рад.

Ристић је упознао госпођу Шарлот Ротшилд и, уручивши јој пригодан поклон, захвалио на позиву да присуствује гала пријему.