latinica  ћирилица
20/11/2019 |  16:10 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Крњајић: Дао сам младост за Републику Српску и не кајем се

Међу 209.000 бораца, за вријеме Одбрамбено-отаџбинског рата, Републику Српску бранио је и Горан Крњајић који је у то вријеме имао непуних 15 година. У Козарској Дубици посјетио га је некадашњи саборац, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић.

Ратних деведесетих, Горан је школску торбу замијенио пушком и у томе га, каже, нико није могао спријечити. До краја рата, бранећи Српску обишао је готово сва ратишта.

- Дао сам своју младост за Републику Српску. Не кајем се ни у ком случају, ни у ком смислу. Драго ми је и поносан сам на себе - рекао је Крњајић.

Данас овај борац Војске Републике Српске живи у трошној кући у којој нема чак ни воде. Ипак, срећан је каже, што га ратни другови нису заборавили и радо му помажу.

- Ситуација је да сам струју након девет и по година добио захваљујући нашем министру што ми пуно значи - рекао је Крњајић.

Ствараоци Републике Српске не смију бити заборављени, истакао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић који је, са некадашњим саборцима, покренуо акцију прикупљања помоћи како би била обезбијеђена средства за обнову Горанове куће.

- Морамо на неки начин да осјећамо потребу да се одужимо и ја позивам невладине организације проистекле из одбрамено - отаџбинског рата да препознају у својим срединама овакве случајеве и да сви заједно дјелујемо да будемо хуманији, да будемо бољи људи - нагласио је Милуновић.

Обнова куће почиње на прољеће, а након тога ће најмлађи борац добити боље услове за живот.