latinica  ћирилица
20/11/2019 |  14:28 | Аутор: РТРС

Хуманитарна аукција слика за Дневни центар у Косовској Митровици

У Музеју Републике Српске у Бањалуци од 26. до 30. новембра биће отворена хуманитарна аукција слика 14 сликара из Републике Српске и Србије, а сав приход од продатих слика намијењен је за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, најавио је данас Срни предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов.
Хуманитарна аукција - Фото: РТРС
Хуманитарна аукцијаФото: РТРС

Арлов је захвалио Музеју Републике Српске и директору Миладину Савићу који је уступио простор и сву потребну помоћ за ову хуманитарну аукцију слика.

- Уз хуманитарну изложбу слика на отварању аукције учествоваће са једном или двије рецитацији дјеца са посебним потребама из ЈУ `Сунце` из Приједора, а биће приказана хронологија градње дневног центра `Подржи ме - 9. јануар` и кратак хуманитарни спот на коме су један дио дјеце и младих за које све ово радимо - рекао је Арлов.

Он је позвао све који желе и који могу да дођу, купе слику и помогну велики хумани пројекат намијењен онима којима је помоћ неопходна, дјеци и младима са посебним потребама да би овај центар био њихова друга кућа и поклон Српске.

- Позивамо све у Републици Српској да до 30. новембра позову хуманитарни број 1412 и једном КМ помогну изградњу првог дневног центра на Косову и Метохији - навео је Арлов.