latinica  ћирилица
20/11/2019 |  13:16 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Поштама Српске 50.000 франака за набавку агрегата и пумпи за воду

Директор Пошта Српске Миладин Радовић и амбасадор Јапана у БиХ Хидејуки Сакамото потписали су данас у Бањалуци споразум о донацији јапанске Владе предузећу за поштански саобраћај Српске од 50.000 швајцарских франака /89.000 КМ/ за набавку агрегата и пумпи за воду који су неопходни за припрему и реаговање на природне катастрофе.
Донација јапанске владе поштама Српске - Фото: РТРС
Донација јапанске владе поштама СрпскеФото: РТРС

Поште Српске су у априлу Свјетском поштанском савезу поднијеле приједлог пројекта у оквиру Програма управљања ризиком од природних катастрофа, чији су корисници могле бити само земље у развоју.

Сакамото је рекао новинарима да је у овој години усвојено 15 пројеката у оквиру Програма упављања ризицима од природних катастрофа, који ће бити спроведени кориштењем добровољног прилога Јапана, додавши да је пројекат за "Поште Српске" први и једини усвојен у Европи.

Он је захвалио Министарству транспорта и комуникација у Савјету министара на сарадњи и координацији пројеката и заједничким напорима који имају за циљ унапређење поштанских услуга у БиХ.

Радовић је рекао је да ће ова донација допринијети развоју и квалитетнијем пословању овог предузећа, захваливши Свјетском поштанском савезу, Влади и поштама Јапана, уз изражену наду да ће сарадња бити настављена.

Према његовим ријечима, Републику Српску су прије неколико година задесиле катастрофалне поплаве у којима су "Поште Српске" претепјеле велику штету јер нису имале могућност комуникације усљед нестанка електричне енергије.

Замјеник министра транспорта и комуникација у Савјету министара у техничком мандату Саша Далипагић рекао је да су споразум о донацији Поштама Српске заједно припремали ово министарство и Влада Јапана посредством Амбасаде те земље у БиХ.

Он је изразио наду да ће овим пројектом и додјелом грант средстава Поштама Српске бити побољшани услови рада поштанских оператера.

Церемонији потписивања споразума присуствовала је и помоћник министра саобраћаја и веза Републике Српске Дијана Обрадовић.