latinica  ћирилица
20/11/2019 |  11:32 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Тривић: Ове године у обнову основних школа уложено око 11 милиона КМ

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да је у току ове године у обнову основних школа у Српској с циљем стварања бољих услова рада за све ученике и наставнике уложено око 11 милиона КМ из различитих извора.
Тривић - Сакамото - Фото: РТРС
Тривић - СакамотоФото: РТРС

Током састанка у Бањалуци са амбасадором Јапана у БиХ Хидејукијем Сакамотом, Тривићева је захвалила због опредијељености јапанске Амбасаде да помаже образовне институције у Републици Српској и тиме доприносе креирању бољег образовног окружења за сву дјецу, саопштено је из ресорног министарства.

Говорећи о опредијељености Владе Републике Српске за реформу предшколског, основног и средњег образовања, Тривићева је нагласила важност кориштења информационих технологија у настави, као и усавршавања наставног кадра у примјени нових технологија.

Тривићева је са амбасадором Јапана у БиХ разговарала о сарадњи на обнови објеката основних школа у Републици Српској.

Сакамото је подсјетио да се од стотину пројеката које је до сада подржала Амбасада Јапана у БиХ, половина односи на обнову школа.

Он је истакао да ће подршка образовању бити настављена с циљем стварања бољих услова у школама на радост ученика, наставника и родитеља.