latinica  ћирилица
20/11/2019 |  11:27 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Требиње: Помен припадницима МУП-а

Поводом крсне славе МУП-а Републике Српске, Светог архангела Михаила, у цркви Светог цара Лазара у Требињу, владика Димитрије служио је помен припадницима МУП-а, који су живот уградили у темеље Републике Српске.

На централно спомен-обиљежје, вијенце и цвијеће положили су чланови породица страдалих, представници Полицијске управе, Града Требиња, Борачке организације и удружења.

Синиша Лакета, начелник Полицијске управе Требиња, рекао је да су припадници те управе, за десет мјесеци ове године, у више акција, остварили завидне резултате.

- Ово је резултат запљене око 260 килограма наркотика, у првом реду марихуане, затим расвјетљавање кривичних дјела - паљевине на подручју источне Херцеговине, као и кривичних дјела преваре, гдје су грађани оштећени за више десетина хиљада марака. Оно што нас оптерећује јесу илегалне миграције, а циљ Полицијске управе је да у складу са закључцима Коордницаионог тијела Владе, заштити безбједност и имовину грађана и обезбиједи несметан транзит мигрантима кроз Републику Српску - навео је Лакета.