latinica  ћирилица
19/11/2019 |  14:33 | Аутор: Kurir

Звезда суспендовала најплаћенијег играча Џејмса Гиста

Осим што не оправдава улогу најплаћенијег играча у клубу, бивши кошаркаш Партизана склоњен из екипе и због сукоба с појединим саиграчима и члановима стручног штаба
Џејмс Гист (Фото: Александар Димитријевић/РАС Србија) -
Џејмс Гист (Фото: Александар Димитријевић/РАС Србија)

Пораз у вјечитом дербију увијек за собом повлачи жртве. Овога пута цех је платио Џејмс Гист, ког је Црвена звезда суспендовала након изгубљеног меча седмог кола АБА лиге против Партизана (75:72). Американац није отпутовао јуче са екипом у Њемачку на утакмицу деветог кола Евролиге против Албе.

Постоји неколико верзија приче зашто је Гист остао у Београду, а из Црвене звезде нису јавности пружили никакав одговор осим суве информације да се на њега не рачуна у вечерашњем мечу.

Чињеница је да од доласка на Мали Калемегдан амерички кошаркаш није оправдао улогу најплаћенијег играча у редовима црвено-бијелих, а није се прославио ни у недјељу против свог бившег клуба. Гист је за 19 минута на терену Партизану дао само шест поена.

То би могао бити један од разлога за суспензију, али како Курир сазнаје, Гист је имао и сукоб с појединим играчима и члановима стручног штаба.

Звездин донедавни тренер Милан Томић инсистирао је на довођењу Гиста, а откад је он напустио кормило, Американац нема најбољу комуникацију са стручним штабом.

Да ли је суспензија само привремена казна или прва назнака да ће се црвено-бијели поздравити с момком чији двогодишњи уговор вриједи 580.000 евра, остаје да се види.