latinica  ћирилица
19/11/2019 |  13:13 ⇒ 15:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Новинар није крив, ја сам хронично болестан

Предсједник Србије Александар Вучић одбацио је данас спекулације да су новинарска питања била разлог погоршању његовог здравља.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Голл)

- Новинари немају везе с мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим - рекао је Вучић на прес конференцији.

Он је поновио став да, иначе, не бјежи од новинарских питања и да никада није бјежао, већ да је, напротив, увијек био спреман и биће спреман да одговори на сва питања новинара, јер му пружају прилику да укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници и да покаже грађанима шта је истина.

- За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бјежао од питања. Та питања ми пружају увијек велику прилику да на најбољи могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника - рекао је Вучић поводом ријечи предсједника НУНС-а Жељко Бодрожић да би било добро да дође да одговара на питања Времена, Нина, Данаса....

Председник Србије је истакао да за њега не постоји боља прилика, него да у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају, добије простор да директно покаже колико немају озбиљну аргументацију.

- Никада нисам бјежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао, и зато сам увијек побјеђивао. Било би претјерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне дијелове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман, и да ћу увек бити спреман. И пообиједићу их увијек - рекао је Вучић.