latinica  ћирилица
19/11/2019 |  09:35 ⇒ 12:36 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Одржан хуманитарни концерт за помоћ суграђанки

Градски хор Мали принц из Мркоњић Града одржао је годишњи концерт под називом "Дјеца дјеци", а сав приход од улазница намијењен је за помоћ суграђанки Јелени Сладојевић /30/ којој је потребно лијечење у приватној клиници у Новом Саду.

Гости на концерту били су малишани из Дјечијег вртића "Миља Ђукановић", те Елена Кесић, добитница бројних награда и признања на музичким фестивалима.

Умјетнички руководилац Удружења "Мали Принц" Милијана Малић рекла је новинарима након синоћњег концерта да је ово 11. традиционални концерт који има хуманитарни карактер и сваке године новац прослиједе онима којима је најпотребнији.

- Скупили смо 701 КМ, а ова помоћ је мала карика за нашу суграђанку и мајку нашег школског другара која се бори са тешком болешћу - истакла је Малићева.

Кесићева, која је извела двије композиције, каже да се нада да ће Сладојевићева оздравити и да јој је част што је учествовала у овој хуманитарној причи.

Јелени Сладојевић је прије три године дијагностификована Хоџкинова болест и подвргнута је хемиотерапијама у Бањалуци, али је њено здравствено стање и даље тешко.

Она планира да настави лијечење у једној приватној клиници у Новом Саду која нуди најсавременију методу лијечења, а уједно је и једина нада за ову младу мајку.

Мркоњићани су покренули бројне активности да би скупили новац и помогли суграђанки.

За помоћ Јелени Сладојевић отворен је жиро рачун код НЛБ банке Бањалука, број 562-099-81559655-52, а за уплате из иностранства потребно је назначити ИБАН БА395620998155966037, СВИФТ: РАЗББА22.