latinica  ћирилица
19/11/2019 |  09:23 | Аутор: Б92

Звезда на тешком гостовању у Берлину

Кошаркаши Црвене звезде стигли су у Берлин гдје ће данас од 19 часова гостовати Алби у деветом колу Евролиге.
КК Црвена Звезда (фото:euroleague) -
КК Црвена Звезда (фото:euroleague)

Црвено-бијели се налазе у жестоком ритму, јер су у Берлин отпутовали након пораза од Партизана, већ у четвртак ће играти у Каунасу, а за викенд чекају Морнар у АБА лиги.

Тренер Црвене звезде Андрија Гавриловић је у Берлин повео 14 играча, међу којима нема највећег љетошњег појашања Џејмса Гиста.

Гавриловић није прокоментарисао зашто 32-годишњи Американац није кренуо са екипом на евролигашку мини-турнеју.

- Очекује нас још једна тешка утакмица за чију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са АСВЕЛ-ом и продужетка и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије. Поново смо у ситуацији да имамо јако мало времена, уз то додатно и путовање у  Њемачку, како би спремни дочекали утакмицу са Албом. Наша је обавеза, без обзира на већ двије одигране утакмице у петак и недјељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намјером да га добијемо, тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра АЛБА, и у добром расположењу чекају овај меч јер су побиједили Панатианикос у Атини. Ипак наш циљ се зна - рекао је Гавриловић.

Осим Гиста, у тиму нема ни повријеђеног Стратоса Перпероглуа, док су у тим уврштени Дерик Браун и Никола Јовановић.

- Очекује нас изузетно тежак испит и дуел са њемачком екипом која игра брзо са пуно шутева и кошарку на велики број поена. Морамо да одиграмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. С друге стране, заиста немамо пуно времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу послије двије физички врло захтјевне утакмице током викенда - рекао је Огњен Добрић.

Ово ће бити трећи дуел два клуба, два меча Црвена звезда и АЛБА одиграле су 2015. године у Топ 16 фази Евролиге. АЛБА је славила на свом паркету 73:68, Црвена звезда се реванширала убједљивом побједом 86:69.

Уторак:
18.30 Жалгирис – Панатинаикос
20.00 АЛБА – Звезда
20.30 Бајерн – Олимпијакос
20.45 АСВЕЛ – Ефес
20.45 Милано – Макаби
21.00 Реал – Химки
21.00 Валенсија – Зенит

Сриједа:
21.00 Барселона – Фенербахче
21.00 Басконија – ЦСКА