latinica  ћирилица
18/11/2019 |  13:18 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Уручена опрема за квалитетнију наставу физичког васпитања ОШ "Милош Црњански" (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић уручила је данас руководству бањалучке Основне школе "Милош Црњански" спортску опрему за квалитетно обављање наставе физичког васпитања, те најавила реализацију овог пројекта у свим школама у Српској, за који је издвојено 60.000 КМ.

Давидовићева је истакла да сетови садрже опрему неопходну за креирање полигона за елементарне спортске кретње и игре.

- Циљ овог пројекта је да свој дјеци школског узраста од првог до петог разреда обезбиједимо квалитет у извођењу наставе физичког васпитања, те да се од најранијег узраста правилно развијају - рекла је Давидовићева.

Фото: РТРС

Говорећи о закону о спорту који ће бити разматран на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске, Давидовићева је изразила задовољство припремљеним новим законским текстом који садржи много новина у односу на садашњи.

Вршилац дужности директора Основне школе "Милош Црњански" Огњен Кос рекао је да ће опрема много значити побољшању квалитета извођења наставе у школи.

- У току школске године учествујемо у бројним спортским такмичењима и манифестацијама, тако да ће нам ови реквизити користити да се још боље припремимо - рекао је Кос, те додао да централна школа на Петрићевцу тренутно има 847 ученика, а подручна у Мотикама 67 ђака.

Фото: РТРС

Предсједник Актива дирекотра основних школа регије Бањалука Мирослав Попржен истакао је значај овог пројекта Министаратва породице, омладине и спорта јер ће допринијети да се љубав према спорту развија и код дјеце најнижих разреда.

- Будућност спорта је у развоју школског спорта који је потребно подићи на што већи ниво, а ове активности значајно томе доприносе - рекао је Попржен.