latinica  ћирилица
17/11/2019 |  18:54 | Аутор: СРНА

Мандић: Ђукановић главни партнер Сороша на овим просторима

Мрежа Џорџа Сороша, чији је главни партнер на овим просторима црногорска власт, најснажнији је механизам хибридног рата у колонизацији Црне Горе, изјавио је данас један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Андрија Мандић.
Андрија Мандић - Фото: Novosti.rs
Андрија МандићФото: Novosti.rs

Он истиче да се преко ове мреже перфидно напада на темељне вриједности хришћанства, а мете су национални идентитет, сувереност држава, Српске православна црква, породица, национални патриотизам у оружаним снагама, као и традиционални морал.

- Сорошева мрежа усмјерава политичко јавно мнење, контролише корумпиране функционере, разбија опозиционе партије, саботира протесте и амортизује народно незадовољство - навео је Мандић у писаној изјави.

Он је навео да је Сорош први пут примијенио методе хибридног рата градећи контакте власти Мила Ђукановића са европским банкарима за увођење њемачке марке у Црне Горе.

- Сорош је, такође, обезбиједио Ђукановићу везе са глобалним банкарским неоколонијалистима, кроз куповину ЦКБ и Арсенал Тиват, преко његове инвестиционе групације Тригранит. Порто Монтенегро је тако, у највећем дијелу, постао играоница за богате глобалне банкаре, тајкуне и криминалце - тврди Мандић.

Он је позвао све грађане, медије и невладине организације из Црне Горе, које је претходних година подржала Сорошева фондација, да прекину сарадњу са њим како би истински помогли промјене у Црној Гори.

- ДФ је постао дио огромног покрета који води планетарну битку против ове пошасти на свим меридијанима. Данас су заједно европски народњаци и конзервативци са америчким републиканцима и евроазијским патриотама који су најдужи временски период били предмет бруталног напад овог опасног човјека и његове организације - навео је Мандић.