latinica  ћирилица
17/11/2019 |  09:47 ⇒ 09:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Хаос близу границе САД-а, један нападач убијен, запаљено више возила

Један наоружани нападач погинуо је у обрачуну с мексичком полицијом током којег је запаљено више возила и блокиране су главне улице сјеверног града Нуево Ларедо, недалеко од границе са америчком државом Тексас, саопштиле су локалне власти.
Мексико - запаљени аутомобили   (Фото:omarnino.mx) -
Мексико - запаљени аутомобили (Фото:omarnino.mx)

Како је пренио АП, наоружани нападачи су у петак увече отели више возила у којима су били путници, као и неколико великих камиона, којима су потом блокирали главне улице, укључујући и неке које воде ка граници са САД, чиме међутим није био угрожен промет на самој граници.

Најмање три возила су запаљена у насиљу, док је више њих преврнуто или су једноставно напуштена, додаје америчка агенција.

АП наводи "да се једна од пуцњава" догодила у кварту у близини робне куће америчког ланца "Волмарт", као и да се на видео снимцима који циркулишу друштвеним мрежама виде људи који панично бјеже у унутрашњост продавнице и траже скровиште док напољу одјекују пуцњи.

АП наводи да је посљедњи талас насиља услиједио након што је само неколико дана раније мексичка полиција премјестила 75 затвореника из затвора у граду Нуево Ларедо, послије чега је дошло до серије пуцњава у којима је погинуло шест особа, међу којима је било и полицајаца.

Нуево Ларедо је, иначе, територија Сјевероисточног картела, који је настао послије распада злогласног ганга Зетас.