latinica  ћирилица
16/11/2019 |  18:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Шевченко: Поштујемо Србију, играмо за бодове

Селектор фудбалске репрезентације Украјине Андреј Шевченко изјавио је данас да веома поштује тим Србије и да се његова селекција максимално припрема за меч, упркос томе што је већ обезбиједила пласман на ЕУРО 2020.
Андреј Шевченко (Фото: Денис Руденко, Footboom) -
Андреј Шевченко (Фото: Денис Руденко, Footboom)

- Сви играчи су добро, спремамо се за меч максимално озбиљно, важно нам је да одиграмо добро јер и Србија жели побједу -рекао је Шевченко на конференцијинза медије на стадиону "Рајко Митић".

Некада сјајни нападач кијевског Динама, Милана и Челсија истакао је да се сутрашња утакмица игра за бодове и да нема потребе потенцирати тријумф Украјине у Лавову од 5:0.

- Свакако да је тај пораз додатна мотивација за Србију, али у квалификацијама су битни бодови. Лијепо је кад се побиједи тако убједљиво, али три бода су важнија. Чека нас утакмица два равноправна тима, имамо своје мотиве, желимо бодове, баш као и Србија - истакао је Шевченко.

Он није хтио да потенцира чињеницу да је украјински Савез одлучио да не доводи навијаче.

- Тако је одлучено, ситуација око свега треба да се смири. Ми веома поштујемо Србију и припремамо се само за меч - поручио је Шевченко.

Искусни голман и капитен Украјинаца Андреј Пјатов истакао је да се нада како ће, баш као у Лавову, опет сачувати мрежу.

- Знамо да је овдје сјајна атмосфера, да су навијачи ватрени, пружају јаку подршку свом тиму. Опет, ја знам шта је мој посао -рекао је Пјатов.

Утакмица између Србије и Украјине игра се сутра од 15 сати.