latinica  ћирилица
15/11/2019 |  17:27 ⇒ 16/11/2019 | 08:02 | Аутор: РТРС

У акцији "Мерлин 2" ухапшен полицијски службеник

Полицијски службеник Полицијске управе Бањалука чији су иницијали С.С. лишен је слободе због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и недозвољена производња и промет опојних дрога, рекла је Срни начелница Одјељење за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је навела да су ово лице слободе лишили полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Бањалука приликом реализације оперативне акције кодног назива "Мерлин 2".

- Лице ће уз Извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука Против њега покренута је и иницијатива за покретање дисциплинског поступка и он ће бити суспендован - нагласила је Миљановићева.

Портал Српскаинфо сазнаје да је ухапшен Стефан Сејмановић, припадник Полицијске управе Бањалука.

Како се наводи, Сејмановић је запослен у Интервентној јединици ПУ Бањалука, а осумњичен је за неовлаштену производњу дроге и злоупотребу службеног положаја.

Подсјећамо, раније је објављено да су у овој акцији ухапшени Петар Суботић, Миладин и Слађана Видачковић, Расим Хајдер, Памела Дукић и Раде Крстановић у Градишци, Ведран Тривић у Бањалуци и у Емир Спахалић у Приједору.

Повезане вијести:

Акција "Мерлин 2": Ухапшено осам лица због дроге

Ухапшени у акцији "Мерлин 2" приведен у ПУ Градишка

Претреси на више локација, неколико лица ухапшено због дроге