latinica  ћирилица
15/11/2019 |  14:49 ⇒ 19:01 | Аутор: СРНА

Тузла: Пет осумњичених за изнуду предато Тужилаштву

У надлежност Тужилаштва Тузланског кантона данас је предато пет лица осумњичених за изнуду, ухапшених у акцији "Објекат" која је спроведена на подручју Живиница, Бановића и Тузле.
ТК - Кантонално тужилаштво  (Фото:rtvtk.ba) -
ТК - Кантонално тужилаштво (Фото:rtvtk.ba)

Против јуче ухапшених Б.Н. /28/ и Н.В. /38/ из Бановића, Г.Р. /43/ из Тузле, те Н.Н. /40/ и Б.М. /36/ из Живиница биће донесена наредба о спровођењу истраге и они ће бити испитани у кантоналном Тужилаштву, а потом одлучено о даљим мјерама.

Истрага ће бити отворена и против Н.Н. /28/ из Тузле који се налази на издржавању казне затвора у иностранству, саопштено је из Тужилаштва Тузланског кантона.

Они су осумњичени да су у организованој групи од краја прошле до новембра ове године на подручју Живиница, Бановића, Тузле, Сапне, Кладња и Калесије, употребом силе и пријетњи, застрашивали власнике одређених угоститељских објеката и од њих изнуђивали новац за наводну заштиту њихових објеката коју власници нису тражили, нити су осумњичени имали регистровану дјелатност за те услуге. Тиме су себи прибавили одређену имовинску корист.

Ухапшени у акцији коју су, према налогу кантоналног Тужилаштва, спровели припадници МУП-а Тузланског кантона, осумњичени су за продужено кривично дјело изнуда и за неовлаштено бављење одређеним занимањем.