latinica  ћирилица
08/11/2019 |  08:15 ⇒ 14:04 | Аутор: СРНА

План посланика СДС и ПДП да Представнички дом одлучује о чланству у комисијама (ФОТО)

Клуб посланика СДС-а и ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ поднио је предсједавајућем овог дома Денису Звиздићу Приједлог измјена и допуна Пословника Представничког дома с циљем формирања парламентарних комисија без којих ПС БиХ не може да ради.
Представнички дом БиХ - Фото: РТРС
Представнички дом БиХФото: РТРС

Потписници овог акта, Драган Мектић, Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Мира Пекић, затражили су његово разматрање по хитном поступку.

Фото: СРНА

Према њиховом приједлогу, Представнички дом би, на приједлог Колегијума, одлучивао о чланству у комисијама, ако клубови посланика не доставе приједлоге у прописаном року.

Фото: СРНА

Уколико клубови посланика и Колегијум дома не поступе у складу са наведеним, онда би, према приједлогу Клуба посланика СДС-а и ПДП-а, Представнички дом, на приједлог клубова посланика који су доставили приједлоге, одлучио о чланству у комисијама.

Фото: СРНА

На овај начин, сматрају они, поједностављује се процедура формирања сталних комисија Представничког дома.

Сталне комисије су Уставноправна, Комисија за спољне послове, за вањску трговину и царине, Комисија за финансије и буџет, за саобраћај и комуникације и Комисија за остваривање равноправности полова.