latinica  ћирилица
07/11/2019 |  09:27 | Аутор: СРНА

Ољи Симовић прва награда за фотографију конкурса "Православље на интернету" (ФОТО)

Оља Симовић из Рашке снимила је најбољу фотографију за овогодишњи конкурс "Православље на интернету" чије такмичење већ четврнаест година за редом организује Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења "Беофото" из Беочина.
Конкурс "Православље на интернету" - Фото: илустрација
Конкурс "Православље на интернету"Фото: илустрација

Фотографију за другу награду снимио је Владимир Сајапин из Русије, док је трећа награда припала Сретену Пантелићу из Ваљева, саопштено је из Друштва "Беофото" Беочин.

Најбољу колекцију фотографија за овај конкурс послао је Слободан Чавић из Шимановаца, другу награду је освојио Алексеј Литјагов из Русије, а трећа је припала Ани Дуниковски Дмитрук из Пољске.

Жири Фото кино и видео савеза Војводине похвалио је поједине радове у обје конкуренције. Похвале за фотографију заслужили су Сузана Галић из Обреновца, Ивана Лукић из Велике Хоче и Биљана Латиновић из БиХ.

За колекцију фотографија похвале су добили Доминика Ковачевић из Пољске, Милош Караклић из Севојна и Војислав Луковић из Београда.

Награду "Сава Драгојловић", коју додјељује жири организатора изложбе за најбољу фотографију домаћег аутора, освојио је Милинко Радосављевић из Београда.

На овогодишњи конкурс стигло је 357 фотографија од 80 аутора из Русије, Сјеверне Македоније, Бугарске, Црне Горе, БиХ, Пољске и 28 градова Србије.

Жири, који су чинили Душан Живкић и Синиша Бубњевић, прихватио је 163 фотографије 67 аутора.

Свечано отварање 14. Међународне изложбе фотографија "Православље на интернету", на којем ће бити додијељена признања награђеним и похваљеним ауторима, биће одржано у суботу, 9. новембра, у холу Дома културе у Беочину у 19.00 часова.

Поставка од 82 фотографије биће изложена до 22. новембра 2019. године.

Награђена фотографија Оље Симовић