latinica  ћирилица
06/11/2019 |  18:59 ⇒ 19:04 | Аутор: СРНА

Чланови Предсједништва БиХ примили шведску принцезу

Чланови Предсједништва БиХ поздравили су данас ангажман високе шведске делегације на темама од заједничког интереса за све грађане у БиХ, а то су климатске промјене, заштита животне средине, иновације и предузетништво, те учешће младих.
Чланови Предсједништва примили принцезу Шведске - Фото: СРНА
Чланови Предсједништва примили принцезу ШведскеФото: СРНА

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и чланови Предсједништва БиХ Милорад Додик и Шефик Џаферовић данас су током пријема за шведску принцезу Викотрију и принца Данијела изразили задовољство овом посјетом и захвалили за континуирану подршку и ангажман Шведске кроз бројне развојне пројекте.

Састанку је присуствовала и замјеник премијера Шведске Изабела Ловин, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Сврха посјете је, како је истакнуто на састанку, да се ојачају већ добри односи двије земље, нагласе снажне везе и потенцијал за наставак сарадње у корист свих у БиХ.

Саговорници су се сагласили да бројна дијаспора, која је добро интегрисана у шведско друштво, доприноси укупном развоју економске и културне сарадње.

У саопштењу се додаје да је шведска Влада подржала израду заједничке стратегије за заштиту околине, која ће се базирати на смањењу загађења ваздуха и ублажавању ефеката климатских промјена.

На састанку је истакнуто да је то глобални проблем, на чијем се рјешавању може заједнички сарађивати.