latinica  ћирилица
06/11/2019 |  18:26 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Напредују радови на путу Јасик-Трианга (ФОТО)

Напредују радови на путу Јасик-Трианга, који Пале и Јахорину повезује са Источним Новим Сарајевом. Ријеч је о четири километра дугој дионици, вриједној 3,2 милиона марака.

Наредних дана биће потпуно завршено два километра пута. Ова дионица жила је куцавица града Источно Сарајево, због чега је важно да и преосталих два километра, ускоро, буде у функцији.

- Оно што нас чека на Јахорини гондола и нове инвестиције овај пут ће веома значити како за Пале тако за Јахорину - изјавио је начелник општине Пале Бошко Југовић.

- Оно што је најбитније, а то сам рекао и 2010. године да је ово најбитнија саобраћајнца и једина која повезује доњи и горњи дио града, а која иде територијом Српске - рекао је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Ово није једини пројекат на подручију Источног Сарајева који ће Влада и Путеви радити у наредном периоду.

- Желим да се захвалим како директору путева тако и Влади која је препознала и уложила у овај крај - изјавио је начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Пале: Дионица регионалног пута Треангла - Јасик (Фото: СРНА)

Планирано је још неколико инвестиција које ће побољшати услове на овом подручју.

Директор Путева Републике Српске Ненад Нешић је истакао да би током новембра требало да буде расписан и тендер за рехабилатицју пута на Јахорини од хотела "Вучко" до хотела "Небојша" у дужини од 1.350 метара, а у наредних седам дана биће завршено 1.800 метара пута у општини Источно Ново Сарајево до границе са општином Источни Стари Град.

- Планирамо у овој години да распишемо и тендер за 4,5 километара пута од границе Источно Ново Сарајево до скретања за вилу "Андреа" на Требевићу, општина Источни Стари Град - нагласио је Нешић.

Према најавама, у наредних мјесец и по, буду ли повољни временски услови, биће завршена и преостала два километра пута Јасик - Трианга.