latinica  ћирилица
06/11/2019 |  13:07 ⇒ 07/11/2019 | 10:14 | Аутор: СРНА

ТЕ Гацко од јутрос ван погона

Блок Термоелектране Гацко од јутрос је ван погона, а након вишечасовне анализе стручних лица утврђено је да је узрок појава влаге у зони генератора, усљед великих падавина на подручју Гацка и околине, рекао је Срни извршни директор за производњу електричне енергије и развој Термоелектране Ђоко Миловић.
ТЕ "Гацко" - Фото: РТРС
ТЕ "Гацко"Фото: РТРС

Према његовим ријечима, у току су радови на отклањању квара, а синхронизација блока Термоелектране "Гацко" очекује се у току сутрашњег дана.

Миловић је рекао да је ово неплански испад из погона који неће проузроковати штету у производњи.

Он је напоменуо да је послије завршетка капиталног ремонта, Термоелектрана "Гацко" имала рекордно вријеме непрекидног рада, а то је 105 дана рада у континуитету.

- Послије тога смо имали плански застој који је дефинисан по ребалансу биланса који је искориштен за чишћење котловског постројења и отклањање осталих примједби. Имали смо постремонтски рад са остварењем задатих планова производње у три мјесеца - рекао је Миловић.

Он је навео да, када је ријеч о сировинама, на депонији угља имају око 80.000 тона, а на залихама мазута постоји око 200 тона, што су довољне количине за функционисање.