latinica  ћирилица
06/11/2019 |  12:45 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

За супругу директора ОБА, Мектић је краљ

Амела Шеховић Мехмедагић, супруга директора Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице, објавила је на свом Фејсбук профилу фотографију са министром безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драганом Мектићем, објавио је портал Инфосрпска.
Драган Мектић и Амела Шеховић Мехмедагић - Фото: Facebook
Драган Мектић и Амела Шеховић МехмедагићФото: Facebook

У тексту се додаје да је "Мехмедагићева изнад фотографије написала 'Мектић, краљ'", те да је наведена фотографија настала 2. јула на пријему у Амбасади САД у Сарајеву.

- Испод фотографије низали су се коментари у којима њени Фејсбук "пријатељи" поздрављају Мектића ријечима "максуз селам", "краљ над краљевима", "Стварно има петљу Мектић. Је ли он наш војник? Стварно сам имао погрешно мишљење, али од сад га Валтер штити од душмана" - наводи се у тексту.

У тексту се подсјећа да директору ОБА Осману Мехмедагићу слиједи поништење дипломе, јер је, након одлуке Инспектората Републике Српске, Универзитет за пословне студије у Бањалуци у обавези да му поништи диплому.

Истовремено, подсјећају да је спорна и диплома Драгана Мектића, што је још прије три године потврђено из загребачког Правног факултета.

- На званичном сајту Савјета министара била је Мектићева ауторизована биографија у којој се наводи да је образовање стекао на Правном факултету Свеучилишта у Загребу - Студиј за унутрашње послове, звање дипломирани криминалиста, те Вишој управној школи у Загребу и Средњој машинској школи у Бањалуци - истиче се у тексту.

Портал подсјећа да је из Секретаријата Правног Факултета Свеучилишта у Загребу саопштено потпуно другачије - "Драган Мектић, рођен 24. децембра 1956, дипломирао је 19. децембра 1979. на Вишој управној школи у Загребу и стекао назив управни правник. Правни Факултет Свеучилишта у Загребу не изводи нити је изводио студиј за унутрашње послове, звање дипломирани криминалист".