latinica  ћирилица
05/11/2019 |  17:52 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Сарајево: Једну жену убио, другу ранио, па извршио самоубиство

Сарајево је јутрос потресло убиство. Неџад Чаушевић у насељу Неџарићи убио је Санелу Трстен, те ранио радницу предузећа "Парк" Сенаду Мухић. Након тога, дао се у бјекство, а полиција га је тражила и на Бјелашници. Лоциран је на подручју Крупца у Источној Илиџи. Тамо је пуцао на полицију, након чега је одлучио да себи узме живот.

Одмах након кобних Чаушевићевих хитаца око 7 часова у сарајевско насеље Неџарићи стигли су припадници кантоналне полиције и екипа хитне помоћи.

- Указана је прва помоћ једној особи која је након тога превезена у болницу на даље указивање помоћи и налази се ван животне опасности, док је код друге особе констатовано да је наступила смрт усљед употребе ватреног оружја - истакао је Мирза Хаџиабдић, портпарол МУП-а Кантона Сарајево. 

Све се дешавало испред расадника предузећа "Парк".

- Залутали метак ранио је једну нашу упосленицу, с обзиром да је то био период између 7 и пола 8, наши радници у том периоду буквално се припремају за нови радни дан. Тако је требало бити и јутрос, међутим, наша једна упосленица је ето игром случаја рањена - поручила је Алдијана Хамзам портпарол КЈКП "Парк" Сарајево.

Услиједила је потрага за осумњиченим Чаушевићем, о чему су обавијештени и припадници Полицијске управе Источно Сарајево чијом је брзом интервенцијом на подручју Крупца у општини Источна Илиџа лоциран његов аутомобил Голф 2, а потом и сам Чаушевић на оближњем шумском локалитету.

- Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево у сарадњи са припадницима полиције МУП-а Кантона Сарајево блокирали су уже и шире подручје терена на којем су пронашли путнички аутомобил, а затим у близини и беживотно тијело наведеног лица - рекла је Весна СТтокановић, портпарол ПУ Источно Сарајево.

Из МУП-а Кантона Сарајево кажу да је Чаушевић извршио самоубиство активирањем ручне бомбе, када је примјетио већи број полицијских службеника.

- Отворио је ватру из ватреног оружја којом приликом није нико повријеђен, а након што је уочио већи број полицијских службеника исти је извршио самоубиство - додао је Хаџиабдић. 

Шта су били мотиви овог злочина, још није званично потврђено.