latinica  ћирилица
05/11/2019 |  17:15 ⇒ 17:18 | Аутор: СРНА

Захвалност Бањалуци за 10.000 КМ помоћи

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, поводом данашње одлуке Скупштине града Бањалука да са 10.000 КМ помогне изградњу и опремање објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, изражава захвалност свима који су до сада подржали ову хуманитарну акцију за потребе 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

Након помоћи Владе Републике Српске од 20.000 КМ, донација Бањалуке је највећа у Српској, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

У саопштењу се подсјећа да је од 1. новембра у Српској отворен и хуманитарни број 1412 који је у протекла четири дана забиљежио више од 5.000 позива.

У Одбору за помоћ Србима на Косову и Метохији напомињу да су половином октобра поново послали молбу свим локалним заједницама у Републици Српској да помогну изградњу и опремање објекта Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици од 700 метара квадратних чија је укупна вриједност 280.000 евра.

У саопштењу се истиче да основне и средње школе у Републици Српској већ уплаћују донације како би помогле дјецу и младе са потешкоћама у развоју и да у јануару обрадују божићним и новогодишњим поклонима своје вршњаке на Космету.

Одбор позива све да позивом на хуманитарни број 1412 помогну изградњу објекта Дневног центра "Подрже ме - 9. јануар", те да подрже и акцију "За дјечији осмјех на Косову и Метохији" која се спроводи посредством основних и средњих школа у Републици Српској.