latinica  ћирилица
05/11/2019 |  16:18 | Аутор: РТРС

Пут који ће промијенити Лауш

Изградња нове саобраћајнице, вриједне 2,7 милиона КМ, која ће преко некадашњег Воћњака повезати Лауш и Паприковац, почеће 14. новембра.
Лауш (фото: Град Бањалука) -
Лауш (фото: Град Бањалука)

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, радове ће, на основу проведеног тендера, проводити лакташка Нискоградња, која ће у наредним данима, почети са припремом градилишта.

- Изградња ове саобраћајнице је један од највећих, а због конфигурације терена, и најзахтјевнијих инфраструктурних пројеката у граду. Према пројекту, предвиђена је изградња саобраћајнице у дужини од 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће направити спој Санске улице на Лаушу, од цркве преко Економије, до Улице Јована Рашковића на Паприковцу, гдје ће бити изграђена нова раскрсница са Зеленгорском улицом – изјавио је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Изградњом ове саобраћајнице очекује се значајно растерећење изузетно фреквентне Kарађорђеве улице, али и знатно боља саобраћајна повезница између Лауша, Париковца и Петрићевца.

- Поред тога, реализацијом овог пројекта, отвара се могућност претварања садашњег, запуштеног воћњака у модерно насеље. Због тога ће у оквиру градње ове саобраћајнице, бити припремљена и комплетна инфраструкутура за будуће насеље, односно фекална и оборинска канализација, те водовод и расвјета – навео је Сандић.