latinica  ћирилица
05/11/2019 |  08:24 | Аутор: srpskainfo.com

Зоран Марјановић коначно пред судијом

Зоран Марјановић, окривљени у случају убиства пјевачице Јелене Крсмановић, коначно ће се данас, послије три и по године од смрти пјевачице, наћи пред судијом гдје би требало да изнесе своју одбрану.
Зоран Марјановић (Фото: Дејан Бриза/РАС Србија) -
Зоран Марјановић (Фото: Дејан Бриза/РАС Србија)

Суђење Зорану Марјановићу због оптужби да је 2. априла 2016. године убио своју супругу, пјевачицу Јелену Крсмановић у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи, коначно ће почети данас пред Вишим судом у Београду.

На данашњем рочишту предвиђено је да се оптуженом прочита оптужница, али и да Марјановић исприча шта се дешавало тог кобног дана.

Посљедњи пут он је о убиству своје супруге говорио 15. септембра 2017. године, када је ухапшен под сумњом да је он био тај који је Јелену Крсмановић ударио девет пута у главу и тако је убио.

Ипак, саслушање Зорана Марјановића пред судским вијећем тек је први корак до пресуде за убиство пјевачице.

Пјевачица Јелена Крсмановић убијена је прије три и по године у каналу поред насипа у насељу Црвенка у Борчи са чак девет удараца у главу. Мотив злочина до сада није утврђен.

У наредном периоду очекује нас процес у којем ће бити саслушано на десетине свједока, али исто тако биће изведени и доказа који би суду указали на све детаље и чињенице случаја, а прије свега доказали кривицу окривљеног Марјановића.

Тако ће се пред судијом појавити свједоци који су саслушани пред тужилаштвом: од чланова породице Марјановић, преко познаника пјевачице и њеног супруга који би требало да говоре о односу двоје супружника, па све до мјештана Црвенке који су тог 2. априла 2016. године били на насипу у Црвенки у вријеме убиства пјевачице.

Поред саслушања свједока, суд ће извести и низ доказа које су тужилаштво, али и одбрана Марјановића предложили. Тако ће на суђењу бити увида у извјештај са мјеста гдје је тијело пјевачице пронађено, у обдукциони налаз, али и у налазе и мишљења вјештака која су указала на оправдану сумњу да је учинилац стравичног убиства у Црвенки Зоран Марјановић.

Међу доказима који ће бити изведени биће и увида у снимке са безбједносних камера с аутобуса 104, али и са једне породичне куће у Црвенки која гледа на насип.

У суд ће бити позвани и вјештаци који би требало да објасне до детаља све везано за вјештачења која су обавили и шта је њима утврђено. Самим тим, колико ће суђење деценије трајати није извјесно.

Подсјећања ради, на припремном рочишту које се одржало у септембру окривљени за убиство пјевачице негирао је да је убио своју супругу.

Према информацијама које посједује Блиц, тужилаштво и одбрана нису могли да се договоре око приједлога да ли саслушати све свједоке који се помињу у оптужници или само прочитати њихове исказе које су дали у тужилаштву. Из тог разлога суд је донио одлуку да се сви сведоци позову и испитају током трајања суђења.

Адвокати Марјановића предложили су суду доказ о поријеклу Јеленине крви која је пронађена на задњем сједишту мерцедеса, а за коју вјештак није могао да одреди од када датира.

Они су, како је Блиц писао, суду приложили фотографију којом желе да докажу да крв из мерцедеса датира још одраније, много прије убиства пјевачице.

И одбрана и тужилаштво усагласили су се да малу Јану, кћерку пјевачице и Зорана, није потребно поново саслушавати, већ да се њен исказ током суђења само прочита.

Марјановићу пријети до 40 година затвора због тешког убиства

Оптужница против Марјановића терети га да је свјестан тежине дјела, да је намамио своју супругу да сиђу са насипа, а затим је металним предметом више пута ударио у главу. Пјевачици је ударцима поломљена лобања и она је преминула. Прије смрти, како је утврђено обдукцијом, она је удахнула воду из канала.

Због овог злочина, уколико се на суду докаже да је он починилац, Марјановићу пријети и до 40 година затвора, колико је запријећено законом за тешко убиство које му се ставља на терет. Иначе, Марјановић је потврђивања оптужнице дочекао на слободи.