latinica  ћирилица
05/11/2019 |  07:47 | Аутор: СРНА

Затлер у Бихаћу

Шеф Делегације ЕУ Јохан Затлер разговараће данас у Бихаћу са представницима власти Унско-санског кантона, обићи ће мигрантске кампове "Борићи" и "Бира", те уручити Министарству унутрашњих послова Унско-санског кантона 11 нових возила.
Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ - Фото: РТРС
Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУФото: РТРС

Ова возила су подршка ЕУ јачању рада полицијских службеника Унско-санског кантона на терену, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

Затлер ће у 9.00 часова разговарати са премијером Унско-санског кантона Мустафом Ружнићем, полицијским комесаром овог кантона Мујом Коричићем и градоначелником опшине Цазин Нермином Огрешевићем.

Састанак градоначелника Бихаћа Шухрета Фазлића и Затлера предвиђен је у 10.15 часова, у 11.30 часова предвиђена је церемонија уручивања возила у касарни "Адил Бешић".

У саопштењу се наводи да је за унапређење капацитета власти у БиХ за управљање миграцијама, ЕУ од 2018. године обезбиједила 36 милиона евра помоћи, а подршка укључује обезбјеђивање склоништа, хране, воде, санитарија, одјеће, психо-социјалне помоћи, те приступа образовању и здравственим услугама у пет пријемних центара.

Из Делегације истичу да ЕУ обезбјеђује и неопходну опрему и стручну помоћ полицији Унско-санског кантона, Служби за послове са странцима, Граничној полицији БиХ и Сектору за азил.