latinica  ћирилица
04/11/2019 |  16:56 ⇒ 16:59 | Аутор: СРНА

Лутрија Српске: Велики лото добици исплаћују се у Београду

Лутрија Републике Српске већ 14 година има врло успјешну сарадњу са Државном лутријом Србије у приређивању игара на срећу, а исплата свих великих добитака се обавља у Београду.
Лутрија Републике Српске -
Лутрија Републике Српске

Поводом информација које су се појавиле у вези са исплатом и плаћањем пореза на добитну комбинацију, у Лутрији Републике Српске наводе да у случају добитка "седмице" који је уплаћен на продајном мјесту Лутрије у Прњавору, општинско руководство полази од претпоставке да добитник има пребивалиште у Прњавору, што није тачно.

Пребивалиште се утврђује на основу личног документа, што у овом случају није општина Прњавор, додаје се у саопштењу Лутрије Републике Српске.

Осврћући се на успјешну сарадњу са Државном лутријом Србије, у саопштењу се истиче да је промет Лутрије Републике Српске у игри "Лото седам од 39" са опционим играма у наведеном периоду био око 105.000.000 КМ, а у игри Бинго са опционом игром око 1.000.000 КМ.

Лутрија Републике Српске самостално ни у ком случају не би достигла овај промет, па самим тим ни обавезе које из тога произилазе према Републици, градовима и општинама.

На инсистирање Државне лутрије Србије, а што је дефинисано уговором између лутрија, исплата свих великих добитака се обавља у Београду у сједишту те лутрије.

Образложење за овакав став је да је учешће Лутрије Републике Српске око осам одсто у укупном промету наведених игара.