latinica  ћирилица
04/11/2019 |  08:30 | Аутор: СРНА

Почиње превентивна кампања контроле исправности возила

Ауто-мото савез Републике Српске и ауто-мото друштва данас покрећу велику републичку превентивну кампању бесплатне контроле техничке исправности возила.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Кампања под називом "Безбједна вожња у зимским условима 2019." почиње у 9.00 часова у кругу АМД "Крајина" у Бањалуци, саопштено је из АМС Српске.

Возачи ће моћи да обаве бесплатну контролу техничке исправности возила у кругу тог АМД у насељу Лазарево данас и сутра од 9.00 до 15.00 часова, а у сриједу, 6. новембра, од 9.00 до 14.00 часова, наводи се у саопштењу.

- Циљ кампање јесте повећање укупног степена безбједности у саобраћају и смањење броја саобраћајних незгода које настају због неправилне припреме возила за зимске услове вожње и начина вожње у зимским условима - истичу из АМС.

У саопштењу се додаје да ће кампања трајати до 29. новембра и спроводиће се на подручју 33 локалне заједнице широм Српске, а подршку њеној реализацији пружиће Министарство саобраћаја и веза Републике Српске, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и друштвено одговорна компанија "Оптима група".

АМС Републике Српске обавјештава све возаче да је од 1. новембра на свим возилима у Србији обавезно посједовање зимске опреме, док је у Републици Српској, односно у БиХ, зимска опрема обавезна од 15. новембра.