latinica  ћирилица
03/11/2019 |  18:06 ⇒ 18:07 | Аутор: РТС

Ђоковић по освајању Париза: Осјећам се самоувјерено, слиједи Лондон

Новак Ђоковић је након побједе над Денисом Шаповаловим у финалу Париза изјавио да је одиграо сјајан турнир у престоници Француске, што му даје самопоуздање пред нови изазов, тунир у Лондону.

Новак је рекао да је напредовао и да се боље осјећао како је турнир одмицао.

- Било је одлично, посљедња три меча су била сјајна, како је турнир напредовао сигурније сам се осјећао на терену -  рекао је Новак.

- Денису је ово био први финални меч, ново искуство на Мастерс турнирима, али је био добар. Обојица смо добро сервирали, из неког разлога, можда због пуне хале било је топлије, а то су бржи услови за сервис. Одиграли смо мали број дужих поена, освојио сам по брејк у сваком од сетова и то је било довољно за побједу - додао је Ђоковић.

Српски тенисер изјавио је да му добре партије у Паризу уливају самопоуздање за наредни изазов, турнир у Лондону. 

- Осјећам се врло самоувјерено, посебно у посљедња три дана и то ми даје охрабрење пред турнир у Лондону, имам времена да се одморим, опоравим и одиграм нови добар турнир - закључио је Новак.

- Желим да се захвалим публици што су долазили свих ових дана, свим играчима које су подржавали ове недјеље, волим да дођем овдје у Париз, ово је прелијеп град да се посјети, задовољан сам данашњом партијом и титулом - додао је Новак при додјели пехара.

Српски тенисер имао је ријечи хвале о данашњем противнику, којем је поручио да су "најбољи дани пред њим".

- Хоћу да честитам противнику на томе каква је личност на терену и ван њега, имаш велику каријеру, али оне највеће ствари су пред тобом - рекао је он.

За крај свечаности додјеле пехара, Новак се захвалио свом тиму.

- Некад је клише да се играч захваљује свом тиму, али морам то да урадим, сваки пут када дођем у ту ситуацију ја схватим значај тога, мојој браћи, тренеру, свима који су допринјели да подигнем овај трофеј - закључио је Ђоковић.