latinica  ћирилица
03/11/2019 |  10:34 ⇒ 10:39 | Аутор: РТРС

Фото-монографија музичара региона од 1950. до 2000. године

Београдски фотограф и дизајенр Благоје Борислав Пешић успио је да направи импозантну фото-монографију музичара региона који су педесет година били дио музичке сцене , од 1950. до 2000. године. Након Загреба и Ријеке књига, "Лонг плеј - забиљешке у времену", представљена је у Београду.

Више од шест година Пешић је, слиједећи своју визију, путовао земљама бивше Југославије са фотоапаратом, два свјетла и црном барском столицом и захваљујући упорности успио да наговори најзначајније рок, панк, блуз, џез и поп музичаре да му позирају као модели.

- Књига је у суштини спаја регион на одређени начин. Музичари су поредани абецедним редом, тако су сложени по странама. У књизи су 333 регионална музичара, односно око 1.332 фотографије, тако да свако има четири фотографије - једну велику, тотал и три крупна портрета - каже аутор.

Након овако захтјевног посла и промоција у Новом Саду и Скопљу,Пешић размишља да почне да ради и наставак књиге која би обухватала музичку сцену и период од 2000-2025. године, а до тада истински заљубљеници у рокенрол сигурно ће наћи мјесто у својој библиотеци за "Лонг плеј - забиљешке у времену".