latinica  ћирилица
03/11/2019 |  08:29 ⇒ 09:16 | Аутор: СРНА

Обилне падавине на југу

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује умјерено до потпуно облачно вријеме, повремено са кишом и топло, уз обилније падавине на југу Херцеговине.

Јутрос је претежно облачно вријеме са маглом или ниском облачношћу у појединим ријечним долинама и котлинама и са слабом кишом или росуљом мјестимично, саопштено је Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

У Херцеговини, мјестимично у Сарајевско-романиској регији и на истоку, вјетровито са кишом и пљусковима која ће падати цијелог дана уз краће прекиде.

На југу Херцеговине се очекују обилније падавине, од 40 до 60 литара по метру квадратном, а локално и до 80 литара.

У већини других предјела биће вјетровито, промјенљиво облачно са сунчаним интервалима уз пораст дневне температуре, али и са условима за повремену кишу, док ће се у Семберији током цијелог дана задржати суво вријеме.

У вечерњим часовима са запада и југозапада очекује се ново наоблачење са кишом, која ће се проширити у току ноћи на све крајеве.

Највиша дневна температура од 16 до 22 степена Целзијусова.

Вјетар умјерене јачине јужног смјера, са јаким ударима брзине 45 до 65 километера на сат, а од вечерњих сати и током ноћи локално су изгледни и олујни удари југа брзине од 70 до 85 километара на сат, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.