latinica  ћирилица
02/11/2019 |  16:15 | Аутор: Б92

Суперлига: Партизан декласирао Војводину!

Фудбалери Партизана су савладали Војводину са 4:0 на свом терену у 15. колу Линглонг Суперлиге Србије.

Изабраници тренера Сава Милошевића су одлично одговорили на његову бурну реакцију послије пораза у претходном колу на гостовању Чукаричком и током цијелог меча са екипом из Новог Сада су били бољи ривал.

Овим тријумфом се Партизан приближио трећепласираној Војводини на бод заостатка, али има и утакмицу мање.

Домаћи тим је, пред више него полупразним трибинама стадиона у Хумској, од почетка наметнуо свој ритам игре, док су гости покушавали из контранапада да створе шансе.

Нешто оштрији приступ у дуелима са противницима је коштао фудбалере Војводине, пошто је у 29. минуту досуђен једанаестерац послије прекршаја Младена Деветка над Бојаном Остојићем у казненом простору.

Сигуран реализатор најстроже казне је био Бибрас Натхо, који је у 43. минуту послије сјајне акције и додавања Умара Садика постигао свој други погодак у првом полувремену.

И друго полувријеме је стартовало у сличном ритму, Партизан је напао противника од првог судијског звиждука, што је као резултат донијело еврогол Саше Здјелара у 48. минуту.

Послије двије асистенције Садик је и сам успио да се упише у листу стријелаца, фантастично је преварио противника у 69. минуту и упутио неодбранљив ударац у гол чувара мреже Војводине Емила Роцкова.

Гости су потпуно подбацили, забиљежили су само један ударац у оквир гола, а највећу шансу је пропустио Огњен Ђуричин, који је испред себе имао празан гол послије неспоразума Бојана Остојића и Владимира Стојковића.

Војводина је пријетила и преко Николе Дринчића, односно његових добро познатих слободних удараца и шутева са велике раздаљине, али је сваки од њих Стојковић успио да одбрани.

Пред фудбалерима Партизана је гостовање Манчестер јунајтеду у Лиги Европе, а може да их радује и то што је наредни противник поражен у домаћем шампионату од Борнмута.