latinica  ћирилица
23/10/2019 |  20:16 ⇒ 24/10/2019 | 07:50 | Аутор: СРНА

НСРС: Превенција сметњи у менталном здрављу

Нацртом закона о заштити менталног здравља који се разматра у Народној скупштини Републике Српске уређује се промоција менталног здравља, превенција и рано откривање сметњи у менталном здрављу.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да се овим законским рјешењем дефинишу права и обавезе у заштити менталног здравља, медицинске мјере, повјерљивост података из медицинске документације и евиденције лица са овим сметњама.

Шеранић је навео да се овим законским рјешењем жели унаприједити постојећи и развити нови начини заштите менталног здравља, повећати доступност квалитетног и правовременог пружања здравствених услуга, рехабилитација и социјална инклузија лица са сметњама.

Он је истакао да је општи циљ овог законског рјешења квалитетнија заштита менталног здравља свих грађана у Републици Српској.

Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена сутра скупштинском расправом о Нацрту закона о заштити менталног здравља.

На дневном реду су и нацрти закона о лијечењу неплодности поступцима биомедицинске потпомогнуте оплодње и о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити.

Наставак сједнице је заказан за 10.00 часова.

Повезане вијести:

Засједање НСРС обиљежила расправа о Закону о социјалној заштити