latinica  ћирилица
22/10/2019 |  21:12 | Аутор: СРНА

Гомилају се позиви из Специјалног суда

Градоначелник косовске општине Ораховац Смајиљ Љатифи добио је позив за саслушање у Специјалном тужилаштву у Хагу за злочине такозване ОВК.
Специјални суд у Хагу за злочине ОВК (Фото: Gazeta Alo) -
Специјални суд у Хагу за злочине ОВК (Фото: Gazeta Alo)

Он је на својој Фејсбук страници објавио да је добио позив за саслушање, али не наводећи у којем својству ће бити саслушан.

Позив из Специјалног тужилаштва добио је и бивши ректор косовског Универзитета у Приштини Ибрахим Гаши који ће до краја седмице бити саслушан у Приштини пред Специјалним тужиоцем Хашког суда пред којим ће се судити припадницима терористичке ОВК за злочине почињене над Србима и неалбанцима од почетка 1998. до истека 2000. године.

Удружење ветерана терористичке ОВК саопштило је да су током дана позиве за салушање у Специјалном тужилаштву добили припадници ове терористичке организације Јетулах Краснићи из Призрена, Фазљија Бехрами из Србице и Шабан Суља.

Током ове године саслушан је и градоначелник општине Клина Сокол Башота.

Према незваничним сазнањима Срне у изворима блиским истражитељима из Хага, у наредних десетак дана позиве за саслушање добиће још педесетак бивших припадника терористичке ОВК.

Већина њих биће испитана у Приштини, док ће у Хагу бити саслушавани они који се доводе у директну везу са кривичним дјелом ратног злочина, наводи овај извор уз тврдњу да прве оптужнице треба очекивати до средине новембра.