latinica  ћирилица
22/10/2019 |  15:40 | Аутор: СРНА

Требиње: Ускоро стационарна камера за мјерење брзине кретања возила

На подручју Требиња у наредном периоду биће постављена стационарна камера за мјерење брзине кретања возила, а у току је поступак набавке, истакнуто је данас на редовној сједници Форума за безбједност.
Радар - Фото: РТРС
РадарФото: РТРС

На сједници су разматрана питања регулисања саобраћаја код основних школа "Вук Караџић" у Полицама и "Јован Јовановић Змај" у Бреговима, као и код требињске Болнице и Дома здравља, те посебно истакнут проблем приступа возилима хитне помоћи током љетне сезоне када је у улицама око ових здравствених установа изражено саобраћање аутобуса ка Херцеговачкој Грачаници.

- Неопходно је укључити стручна лица која ће понудити адекватна рјешења, јер ангажовање само полиције не може дати жељени резултат - један је од закључака Форума.

На сједници је наглашено да је требињска Полицијска управа успјешно ријешила случај паљевине возила из протекле године и формирала одјељење полицијске станице у Горици, што је знатно допринијело побољшању безбједности на подручју града у овој години, саопштено је из Градске управе.

- За сада су дјелимично остали нереализовани ранији закључци Форума који се тичу едукативних и практичних радионица за младе из области превенције и борбе против наркоманије, вршњачког насиља и дјеловања навијачких група - један је од закључака Форума.