latinica  ћирилица
20/10/2019 |  20:48 ⇒ 20:56 | Аутор: Б92

Повратак за причу - Мари освојио трофеј послије 960 дана (ФОТО/ВИДЕО)

Пуних 960 дана је прошло откако је Енди Мари освојио титулу. После две и по године, Британац је коначно успео, победио је Стана Вавринку у финалу Антверпена.
Енди Мари (фото: twitter.com/andy_murray) -
Енди Мари (фото: twitter.com/andy_murray)

Био је то сјајан меч у којем је Мари послије велике борбе и преокрета славио са 3:6, 6:4, 6:4.

Као и безброј пута до сада, Британац је показао да се никад не предаје. Иако је поново изгубио почетни сет, нашао је пут да се врати у меч и послије скоро два и по сата игре стигне до титуле.

Ово је његов први трофеј од 2017. и такмичења у Дубаију и што је још битније први послије шестомјесечне паузе и операције кука и повреде која је пријетила да оконча његову изузетну каријеру.

Прољетос је све било неизвијесно, у фебруару је послије пораза на Аустралијан Опену од Роберта Баутисте Агута ријешио да се подвргне интервенцији.

Љетос је полако почео да игра, прво у дублу, а потом ове јесени и у синглу и ова титула је најбоља потврда да је са њим све у реду и да можемо рачунати да се у скорије вријеме врати тамо гдје му је мјесто, у сам свјетски врх.

Против Вавринке није ишло глатко, Швајцарац је лако повео са 3:0 и 4:1 и потом стигао до почетног сета (6:3).

Онда је Мари заиграо знатно боље. Иако је Вавринка био на путу да побиједи јер је уз брејк имао предност од 3:1, тенисер из Данблејна се вратио у игру, изједначио на 3:3, а потом у десетом гему стигао до новог брејка и изједначења.

У сету одлуке, Енди је био под великим притиском, на 4:4 је спасио двије брејк лопте, издржао све и потом поново у десетом гему направио брејк, овог пута за побједу.

Ово му је била 46. титула у каријери и четврта послије иузгубљеног сета у финалу.

Осим 250 поена, Енди ће зарадити и 109.590 евра, а Вавринки је припало 59.255.