latinica  ћирилица
20/10/2019 |  18:22 ⇒ 18:23 | Аутор: РТРС

Талић затворио 9. међународни пливачки митинг Borac Grand Challenge 2019

Предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић, свечаном додјелом признања, затворио је данас 9. међународни пливачки митинг Borac Grand Challenge 2019 на којем је учествовало око 110 такмичара из региона и Европе.
Зоран Талић уручује плакете најбољима - Фото: РТРС
Зоран Талић уручује плакете најбољимаФото: РТРС

 Талић је на затварању деветог међународног пливачког митинга који је одржан на Градском олимпијском базену у Бањалуци изразио задовољство што је на турниру учествовао велики број младих такмичара.

Он је напоменуо да је ријеч о традиционалној и успјешној манифестацији која се након краће паузе вратила на велика врата.

- Овом приликом се захваљујем пливачком Клубу Борац и господину Панићу који су организовали турнир. Разговарали смо да се ово треба наставити и следеће године, како је то било у претходном периоду око Видовдана. Овде је предивно бити због све дјеце која су учествовала и због свих ових младих људи који вјерују у пливачки спорт. Бањалука је данас добила нове пријатеље из иностранства који су дошли, препознали Борац и Бањалуку, те им се овом приликом захваљујем у име града што су дошли. Увијек ћемо слати поруке да Бањалука има своје људе који могу да организују успјешне пливачке митинге и надам се да ћемо данас сутра са наших базена послати и будуће олимпијце -рекао је Талић.

 

Жељко Панић спортски директор пливачког клуба Борац и организатор турнира, истакао је да је митинг прошао на високом нивоу, што ће бити циљ у наредном периоду те захвалио Предсједнику Скупштине града на подршци.

- Већ смо направили план за идућу годину када би се турнир требао одржати у мјесецу јуну, односно задњи викенд јуна мјесеца. Турнир би требао И да се надје у ФИНА календару, календару свјетске пливачке организације - рекао је Панић.

За најбољег пливача митинга проглашен је Ади Мешетовић, млада нада пливачког клуба Борац.