latinica  ћирилица
20/10/2019 |  11:43 ⇒ 11:53 | Аутор: Б92

Мандић: Срећна сам што сам се нашла на побједничком постољу

Српска репрезентативка у теквондоу Милица Мандић, послије освајања бронзане медаље на Гран при турниру у Софији, рекла је да је задовољна постигнутим резултатом. Осим бронзаног одличја, Мандић је освојила и 14,4 поена за пласман на олимпијској листи са које ће само шест најбољих отићу на ОИ у Токију сљедеће године.
Милица Мандић (фото:tkdgaleb.org.rs) -
Милица Мандић (фото:tkdgaleb.org.rs)

- Задовољна сам резулататом и срећна што сам се поново нашла на постољу на оваквом турниру. Имала сам четири тешка меча и драго ми је да се видео напредак у неким стварима што сам вежбала. Хвала тренеру Драгану Јовићу који ме је водио у свакој борби и без чијих савјета и не бих направила овај резултат. Имала сам неколико грешака, али имам на чему да радим и томе се радујем - рекла је Мандић.

 На путу до побједничког постоља Мандић је редом била боља од Катарине Батили из Обале Слоноваче, Енглескиње Ребеке Могован и Францускиње Солен Авулет, да би у борби за финале изгубила од Кинескиње Шуин Женг која је потом постала шампионка побједом у финалу.

Тренер Драган Јовић истакао је важност нових бодова које је српска репрезентативка освојила у Софији.

- Ово је њена седма медаља на Гранд при турнирима. Била је одлична цијело дан у свакој борби. И у полуфиналу је била доста близу са Кинескињом која је освојила и овај Гран при, баш као и онај у Јапану. Ово значи и нових 14,4 поена висе важних до краја квалификационог дијела. Фокус пребацујемо на Бари и нови Г4 турнир, те на крају на финални ГП послије ког ће све бити познато. Мислим да ће се Милица са овим поенима помјерити за једно мјесто навише у ренкингу - истакао је Јовић.