latinica  ћирилица
18/10/2019 |  18:57 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Милићу у Скопљу уручено признање "Globallokal"

На другом Свјетском конгресу предузетника у Скопљу градоначелнику Брчког Синиши Милићу уручено је међународно признање "Globallokal", чиме је дистрикт Брчко проглашен регионалном заједницом за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у централној и југоисточној Европи.
Синиши Милићу уручено признање "Глобаллокал" - Фото: СРНА
Синиши Милићу уручено признање "Глобаллокал"Фото: СРНА

Из Владе Брчко дистрикта саопштено је да је овој локалној заједници признање припало због погодности које нуди, као што су повољан географски положај, мултиетничност средине са аутономном законодавном, извршном и судском влашћу, добро развијеном путном инфраструктуром, те због значаја ријеке Саве и луке Брчко.

Посебно су поменуте и подстицајне мјере за предузетнике у смислу бројних олакшица фискалног и нефискалног карактера, наводи се у саопштењу.

Милић је изразио захвалност због чињенице да је Брчко изабрано међу 36 најбољих градова и заједница Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Словеније и БиХ, те нагласио значај учешћа на конгресу који је одржан од 12. до 18. октобра.

- Овакви догађаји подстичу дијалог и сарадњу с циљем квалитетнијег и бржег повезивања држава и градова са подручја југоисточне Европе, али и шире. Изузетна је прилика да на стручној и научној платформи отпочнемо расправу предузетника, економиста, пословних људи, стручњака и политичара о значају предузетништва за укупан друштвени развој - рекао је Милић.

Он је нагласио значај примјене Закона о подстицајима у привреди у Брчком и истакао да дистрикт од осталих локалних заједница издваја чињеница да је по основу разних инвестиционих олакшица и подстицаја од почетка примјене закона исплаћено око 50.000.000 КМ, саопштено је из Владе Брчко дистрикта.