latinica  ћирилица
18/10/2019 |  15:51 | Аутор: СРНА

ДНС: Разговори прије коментарисања појединих питања

Демократски народни савез саопштио је данас да су очекивали да не буду коментарисана одређена питања и пресуђивано прије разговора који су требали услиједити на нивоу највиших органа ДНС-а и СНСД-а.
ДНС - Фото: илустрација
ДНСФото: илустрација

Из ДНС-а је саопштено да су изненађени реаговањем и ставовима које је изнио предсједник СНСД-а Милорад Додик, као и поруком да ће "ДНС бити одстрањен из власти ако подржи предсједника СДС-а Мирка Шаровића".

- Без обзира на разне спекулације које су присутне, овакви ставови никоме не иду у корист - наводи се у саопштењу из ДНС-а и додају да ово није вријеме у којем су потребне додатне подјеле, него саборност у вези са најважнијим одлукама за опстанак и развој Републике Српске.

У ДНС-у су истакли да су годинама слиједили своју политику и давали немјерљив допринос заједничкој политици, која је јачала Републику Српску, цијенећи да значај многих питања на нивоу Српске и БиХ, превазилази значај појединца и појединачних странака.

У овој странци су истакли да ДНС није доживио раскол и да су из њега отишли људи који су прихватили туђу политику, а не политику ДНС-а.