latinica  ћирилица
18/10/2019 |  15:18 | Аутор: СРНА

Кошарац: Бореновић ни у сопственој странци нема легитимитет

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац истакао је да људи у својој немоћи покушавају другима рећи оно што уствари мисле о себи, те да је такав случај и са /предсједником ПДП-а/ Браниславом Бореновићем.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Да Бореновић зна шта значи ријеч истина и флоскула "мушкарац" онда би мушки прихватио пораз на изборима, а не као нарикача кукао над својим хронично политички изгубљеним биткама. Пошто се овај пут добро изнервирао у сљедећој изјави све испод плакања не признајем, јер је то својствено таквим политичким кукавицама - поручио је Кошарац Бореновићу.

Кошарац је у изјави за Срну савјетовао Бореновићу да би требало да се смири, удахне, изброји до десет па да за почетак види како ни у сопственој странци нема легитимитет, потом нека изброји плату коју прима у парламенту, а не ради ништа, па тек када то обави нека некоме држи предавања.

- Не знам како га "професор" /Младен/ Иванић ништа није научио осим да изгуби контролу над собом и слаже чим зине. Јасно ми је да се изнервирао и да се препао да не остану без фотеља у Сарајеву. Он толико нема појма о чему прича да је заборавио да једини који су засјели у сарајевске фотеље су он и његове колеге Игор Црнадак, Мирко Шаровић и Драган Мектић - истакао је Кошарац.

Осврћући се на изјаву Бореновића у вези са одласком младих из Републике Српске, Кошарац је рекао да зна да би Бореновић волио да сви оду из Српске, па би онда он у миру добијао "Бакирове гласове и коначно побиједио на неким изборима, а при том не би морао никоме да се правда ни за своју издајничку политику.

- Разумијемо ми његову фрустрираност, није лако губити изборе од свог народа, а истовремено ходати по Сарајеву и молити за глас да се сачувају ионако украдене позиције. Он никако да схвати да их нису украли Милораду Додику, већ народу Републике Српске - констатовао је Кошарац.

Он је поручио Бореоновићу да би требало да научи да се прво добију гласови на изборима, ако већ хоће подршку народа, па и фотеље.

- Мада, јасно је да је он политичар који је безброј пута то покушао, а сваки пут био све даље од циља. Он ће остати увијек само политичар у покушају и добар слуга странцима - закључио је Кошарац.