latinica  ћирилица
18/10/2019 |  09:12 ⇒ 09:24 | Аутор: СРНА

У Теслићу прво савјетовање из области заштите на раду

У Теслићу ће данас бити одржано прво Савјетовање из области заштите на раду у БиХ, саопштено је из Савеза синдиката Републике Српске.
Хотел Кардила - Теслић (фото:Rajko R. Karišić) -
Хотел Кардила - Теслић (фото:Rajko R. Karišić)

Савјетовање организују Удружење инжењера заштите и здравља на раду Бањалука у сарадњи са Савезом синдиката Републике Српске, Савезом самосталних синдиката БиХ и Удружењем за унапређење заштите на раду из Сарајева, поводом обиљежавања Европске недјеље заштите и здравља на раду.

Савез синдиката Републике Српске у складу са донесеном конгресном резолуцијом о потреби израде статрегије заштите на раду даје пуну подршку и један је од покровитеља одржавања Савјетовања из области заштите на раду у БиХ.

- Како су налази инспектора показали да се, нажалост, повећава број повреда на раду са смртним исходом, као и број тешких повреда на раду, важно је да Српска добије стратешки документ који ће утврдити све мањкавости, али и понудити боља рјешења за измјене или доношење новог закона о заштити на раду - наводе из Савеза синдиката Републике Српске.

У саопштењу се истиче да ће Савјетовање из области заштите на раду, које ће бити одржано у хотелу "Кардијал", бити прилика да се размијене искуства са инжењерима заштите и здравља на раду из Словеније, Србије, Црне Горе, Хрватске и Сјеверне Македоније, што ће послужити за израду стратегије.