latinica  ћирилица
17/10/2019 |  21:51 ⇒ 18/10/2019 | 07:57 | Аутор: РТРС

Промоција туристичких потенцијала ОЦ Јахорина у Бечу

У Бечу је одржана промоција туристичких потенцијала Олимпијског центра Јахорина уз присуство представника града Беча, амбасада, дијаспоре и медија.

Сезона 2018/2019. на Јахорини била је најуспјешнија зимска сезона у историји Олимпијског центра Јахорина. Оставарили су промет од 7.800 000 КМ, што је повећање за 170 одсто. 

Број вожњи достигао је скоро два милиона.

- Мислимо да смо најконкурентнији овдје у региону. Они знају да смо ми по три пута што се тиче дневног ски паса јефтинији од аустријских ски центара. Имамо одличну авионску линију из Беча за Сарајево, као и домаћински приступ људи који раде на Јахорини. Они то веле, они то осјете - рекао је директор ОЦ јахорина Дејан Љевнаић.

Јахорина ће 7.децембра поводом отварања нове ски сезоне угостити Брајана Ферија, звијезду свјетског калибра, а туристе тек очекују атрактивни садржаји као што је гондола "Јавор Партизан" која је недавно представљена у Београду, а у току је представљање Новосађанима јер статистика говори да више од 50 одсто гостији на Јахорину долазе из Србије. У току је још десет инфраструктурних пројеката.

Ова промоција дешава се у склопу манифестације "Дана Србије и Српске у Аустрији" и има хуманитарни карактер, јер ће се током трајања програма прикупљати средства за акцију "Дјеца су наша будућност " за Гимназију Свети Сава у Осојану на Косову и Метохији.