latinica  ћирилица
17/10/2019 |  19:58 | Аутор: Агенције

УЕФА казнила 10 клубова због нереда у ЛШ и ЛЕ

УЕФА је казнила загребачки Динамо условном казном забране продаје улазница својим навијачима за једну гостујућу утакмицу, а то није једина казна коју је УЕФА саопштила.
Нереди на трибинама - Фото: Screenshot/YouTube
Нереди на трибинамаФото: Screenshot/YouTube

То значи да ће УЕФА казнити Динамо једном гостујућом европском утакмицом без гледалаца ако се понове нереди хулигана у наредних годину дана, а разлог је понашање на Етахаду, на ком су Бед Блу Бојси бацали столице и уништавали имовину енглеског шампиона. Након првог поготка Ситија, око 150 столица је полетјело на терен, а осим условне казне, Динамо ће морати да плати 20.000 евра, добио је и рок од 30 дана да контактира Сити, како би компензовао штету.

Иначе, кажњени су и Енглези, који ће на рачун УЕФА платити 15.750 евра због бацања предмета на терен.

Поред тога, Ајакс је кажњен са 68.000 евра и забраном продаје улазница за наредно гостовање, уз још једну условно, због хулиганизма на мечу против Валенсије у Шпанији.

Славија из Прага кажњена је са 26.000 евра због блокирања пролаза на степеницама за меч против Борусије, а клуб из Дортмунда платиће 29.875 евра због бакљаде и дивљања навијача.

На списку је и Селтик (12.000 евра), Ливерпул ће платити 10.000 евра због уласка навијача на терен, а Салцбург 3.250 евра због бацања предмета на терен.

Што се тиче Лиге Европе, португалска Виторија Гимараеш је кажњена са 50.000 евра због бакљаде и бацања предмета на терен против Ајнтрахта, а клуб из Франкфурта неће смјети да продаје улазнице за наредна два гостовања.